Mercedes CLC

- 1 fordon
Mercedes

Mercedes CLC är en tvådörrarsbil som Mercedes introducerade till årsmodell 2009 i karosskoden W204 varav CLC 180 och CLC 220 är de vanligaste på den svenska marknaden. Observera, denna modell skall inte förväxlas med den mindre SUV:en med samma modellnamn som också är byggd på Mercedes C-klass men introducerades till årsmodell 2017. Den äldre CLC är i princip samma bil som Mercedes C-klass i sedan- eller kombiutförande från denna tid men med skillnaden två dörrar istället för fyra och därmed mindre utrymme, särskilt i baksätet. Fjädringen är sportigare och detsamma gäller styrningen men några större skillnader märks inte av. Vid lanseringen beskrevs den av motorpressen som en bil med hög prislapp och konkurrenterna stod sig bra mot CLC, de främsta kanske var Audi A3 och BMW 1-serie men jämförbara exemplar av dessa är också dyrare att köpa som begagnade. En CLC 180 kompressor (bensindriven motor) kostade ny knappt 270 000 kronor år 2009 och har en värdeminskning tio år senare och 12-14 000 mil på cirka 75 procent, år 2018 kan ett exemplar köpas för ungefär 70-90 000 kronor beroende på utrustningsnivå som är många till antalen. Någon försäljningssuccé var inte att tala om vilket också återspeglar sig i begagnatpriserna och ett mycket smalt utbud och då endast från två årsmodeller ? 2009 och 2010. För den som inte behöver fyra dörrar och kombiutrymme kan dock CLC vara ett fullgott val och i synnerhet då begagnatpriserna är väsentligt lägre än för kombimodellen medan drivlinan är densamma. Bränsleförbrukningen för en CLC 220 CDI ligger på beskedliga 0,81 liter per mil vid stadskörning och cirka en halvliter per mil vid landsvägskörning, det är fullt godkänt för en bil utvecklad under mitten/sent 2000-tal. Däremot är skatten hög med 4648 kronor per år i likhet med de flesta dieseldrivna, mindre bilar från denna epok.

×

Sådärja!

Nu har vi skickat din intresseanmälan!

Du kommer strax att få ett mail av oss med länk till objektet/objekten, kontaktuppgifter till säljaren och lite andra bra tips inför köpet.

Vill du se fler liknande objekt så klicka här!

Vänligen,
Bilwebsteamet!

×

Tyvärr bromsar vi lite nu!

Det bara sprutar iväg intresseanmälningar.

Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.

Fördelar med att köpa bilen av Bilweb’s anslutna bilhandlare

Professionella

Anslutna bilhandlare är seriösa och professionella

Testade

Begagnade fordon är testade, varudeklaration, testprotokoll medföljer

Garanti

Konsumentköplagen gäller och utökad garanti erbjuds på flertalet av fordonen

Inga dolda avgifter

Bilen har ingen obetald fordonsskatt, trängselskatt eller felparkeringsavgift

Skuldfri

Bilen är inte pantsatt eller har finansieringsskuld

Mercedes modeller

Betyget är baserat på 6 omdömen av Mercedess modeller
Ge omdöme på Mercedes