Sälja bil på Bilweb.se
Två alternativ för dig som företag och privatperson

Att sälja bil till våra anslutna - och professionella bilhandlare smidigt och tryggt. Och du får rätt betalt. På Bilweb Trading hjälper vi företag med hela försäljningsprocessen. Som privatperson kan du använda vår enkla tjänst nedan och skicka in regnr och mil och låta våra 1000 anslutna handlare komma med prisförlag. Helt utan kostnad!

Bilweb Trading

En auktionstjänst mellan företag och bilhandlare


Teamet på Bilweb Trading har tillsammans över 100 års erfarenhet från fordonsbranschen med bilförsäljning, fordonsvärdering och bilauktioner. Vi har byggt upp stora auktionshus, digitaliserat bilvärderingsmarknaden och nu är vi här för att hjälpa dig med dina företagsbilar. Vi hjälper dig hela vägen! Från värdering till avräkning, och lite till. Bilweb AB grundades 1996 och nu öppnar vi affärsområdet Bilweb Trading. En unik och innovativ tjänst för fordonsauktioner - och bilaffärer mellan företag och bilhandlare.

Fördelar med att sälja genom Bilweb Trading

 • Vi sköter hela försäljningen
 • Rätt betalt för ditt fordon
 • Personlig service hela vägen
 • Stark köpkraft i hela Europa
 • Vi kan bil!

Privatperson och vill sälja din bil? Vi har köpare!

Låt någon av våra 1000 högstbjudande bilhandlare Köpa din bil!


Fördelar med att sälja genom Bilweb

 • Gratis för dig som säljare!
 • Du får indikativa prisförslag inom 1-3 dagar
 • Du väljer själv om och när du vill sälja
 • Bilhandlare köper din bil i befintligt skick
 • Inga dolda avgifter, bilhandlarens pris är ditt pris
Varför sälja med Bilweb?

Funderar ni på att sälja era företagsbilar? Det gör vi med!

Teamet på Bilweb Trading har tillsammans över 100 års erfarenhet från fordonsbranschen med bilförsäljning, fordonsvärdering och bilauktioner. Vi har byggt upp stora framgångsrika auktionshus och digitaliserat bilvärderingsmarknaden. Nu är vi här för att hjälpa er med era företagsbilar! Vi hjälper er hela vägen, från värdering till avräkning, och lite till.

Jag vill veta mer »

För dig som säljer bilen privat, varför ska du sälja till en bilhandlare?

Bilar som säljs till handlare ligger prismässigt i nivå med vad en privatperson får betalt av annan privatperson. Sälja till handlare ger dig full säkerhet jämfört med andra alternativ. Vid försäljning till handlare försvinner risken för eventuella reklamationer och restskulder löses mm.

Läs mer »

Senast inlagda bilar från privatpersoner

För dig som ska sälja din bil som privatperson till en bilhandlare!

Ännu inte övertygad, läs vår FAQ

Varför är det bra att sälja genom Bilweb.se?

Att sälja bilen är en stor affär. Vi har byggt den här tjänsten för att du skall kunna sälja till våra anslutna professionella bilhandlare på ett enkelt sätt. De vet vad din bil är värd och gillar enkla och snabba affärer. De sköter allt praktiskt i själva transaktionen. Från värdering till ägarbyte. Du får dessutom lika mycket betalt som om du själv försöker sälja din bil till en privatperson. Förutom att det är väldigt billigt för dig så kostar det inte heller något för bilhandlaren att köpa din bil via vår tjänst.

Hur fungerar det när jag säljer min bil via er?

När du säljer din bil via Bilwebs tradingtjänst så säljer du bilen till våra högstbjudande och professionella bilhandlare. Du lägger in din bil via tjänsten och låter helt enkelt våra anslutna bilhandlare göra jobbet åt dig! Du kan dessutom vara anonym och väljer själv vilken eller vilka handlare du vill kontakta när du fått prisförslag och intresseanmälningar.

Steg för steg:

 • Du börjar med att fylla i bilens uppgifter, regnr, mil, utrustning och skick. Även om våra handlare vet vilken bil det är så är det bra att vara noggrann med paket och utrustning och att ladda upp bilder. Men det är inte ett krav. Du får även möjligheten att fylla i om du är intresserad av en ny bil vilket kan öka intresset och prisförslagen från våra handlare.
 • Efter det får du godkänna annonsen genom att använda vår betaltjänst via Payson. Du kan betala via faktura, med kort eller göra en direktbetalning via din bank. Det som passar dig!
 • När annonsen är betald publiceras din bil i en lista som våra 750 bilhandlare får ta del av samtidigt som du får inloggningsuppgifter till ”min sida”.
 • På ”min sida” kan du editera din bilannons och titta på prisförslag och intresseanmälningar från våra handlare. Det är även här du hittar kontaktuppgifterna till de potentiella köparna av din bil.
 • Din bil ligger ute på listan under 7 dagar. Efter det kan du aktivera din bilannons för ytterligare 7 dagar om den inte har sålts.
 • När en handlare funnit tycke för din bil skickar han en intresseanmälan, med eller utan ett prisförslag, till dig som säljer bilen.
 • Som säljare väljer du själv vilken eller vilka handlare du vill kontakta för att gå vidare med. Det är på dina villkor och du kan vara anonym tills du väljer att kontakta köparen. Du kan bara bli kontaktad av seriösa bilhandlare.
 • När du och köparen är överens hjälper våra professionella bilhandlare dig med allt det praktiska och gör ett ägarbyte. Köper du en annan bil i samband med försäljningen åker du dessutom därifrån med en ny bil.
 • Ett tips! När du sålt bilen är det bra att du tar bort bilen från listan så du slipper få in fler intresseanmälningar!

Vad ska jag tänka på när jag säljer bilen hos er?

Du säljer bilen till professionella bilhandlare. Det innebär att de vet vad din bil är värd. De jobbar med att köpa och sälja bilar hela dagarna:

 • Gör en så korrekt och ordentlig beskrivning av bilen som möjligt - Även om köparna i detta fall har väldigt hög kunskap om bilar så är viktigt att beskriva bilens skick, paket och utrustning så bra som möjligt. Det kan vara svårt att själv veta vilka paket och vilken utrustning din bil har. Om så är fallet är det bra att bifoga några bilder på insidan av bilen du säljer. Det gör det enklare för handlaren att ge dig en korrekt prisuppskattning. På många bilmodeller gör extrautrustningen stor skillnad på priset och är alltså viktigt att få med i beskrivningen.
 • Var ärlig när du beskriver bilens skick och fel – Handlaren kommer titta på bilen och i många fall även testa bilen innan han köper den. Var ärlig med bilens skick så spar du tid för både dig och våra handlare.
 • Se till att bilen är snygg, ren och prydlig när du ska sälja den – Det första intrycket är viktigt, framförallt när det kommer till bilaffärer.

Vad händer när jag lagt in min bilannons?

Bilweb kontrollerar dina uppgifter och bilen uppgifter och lägger ut den till försäljning i en lista som bara våra anslutna bilhandlare kan se. Bilhandlarna kan sedan ge dig ett prisförslag och skickar en intresseanmälan med sina uppgifter. Du som säljare är anonym tills du väljer att kontakta bilhandlarna som visat sitt intresse. Efter det är det helt enkelt upp till dig och handlaren att göra upp affären.

Har jag några förpliktelser att sälja min bil till när till handlare som gett mig prisförslag?

Nej, du har inga förpliktelser utan väljer själv om och till vem du vill sälja din bil. Du kan därför när du vill ta bort din annons via ”mina sidor”.

Om jag har sagt ja till att sälja bilen till en handlare kan jag ändra mig då?

Du kan självklart ändra dig ända fram tills affären och själva transaktionen är genomförd. Av artighetskäl bör du dock meddela handlaren att du ändrat dig.

Hur avslutar jag en försäljning?

När du fått ett prisförslag som du tycker är intressant kontaktar du bilhandlaren och gör upp själva affären. Du kan även be bilhandlaren att kontakta dig. I vissa fall vill bilhandlaren även testa bilen innan affären stängs. Bilhandlaren hjälper dig med avtal och kontrakt och gör själva ägarbytet åt dig. Tryggt och enkelt!

När jag har sålt min bil till en bilhandlare, har jag något ansvar mot dem?

Om du är ärlig när du beskriver bilen och inte döljer några fel så har du har du inget ansvar. En bilhandlare har dessutom en omfattande undersökningsplikt och kan inte kräva dig på ersättning för fel han borde upptäckt. Dessutom köper han bilen i befintligt skick och det innebär att han senare inte kan kräva ansvar för fel som du inte visste fanns. Den professionella bilhandlaren ansvarar alltid för att testa din bil och för att hitta befintliga och dolda fel.

Vad händer om min bil inte säljs?

Om du inte får några prisförslag inom sju dagar förlängs din annons automatiskt. Om du har fått prisförslag utan att sälja måste du själv förlänga din annons inne på ”mina sidor”.

Om du inte fått ett prisförslag efter ytterligare sju dager så är intresset för denna bilmodell just nu lägre från våra handlare. (intresset växlar från vecka till vecka). Intresset kan också vara lågt om din egen uppfattning av värdet satts ovanligt högt. Är du väldigt bestämd i din uppfattning av bilens värde önskar dig lycka till genom andra kanaler. Som alternativ kan du sänka angivet värde, vilket du gör under ”mina sidor”. Har du frågor eller vill ha tips kring din försäljning är du välkommen att kontakta oss på [email protected]

Hur skall jag bedöma värdet på min bil?

Det är ofta skillnad på vad man önskar få ut och vad bilen verkligen är värd. Det beror på skick och efterfrågan med mera. Våra anslutna bilhandlare vet med stor precision vad din bil är värd. För att få köpa den måste de lägga prisförslag i konkurrens med andra anslutna handlare. Det borgar för att du får marknadsmässigt betalt via vår tjänst. Ett bra tips är annars är att kolla på liknande bilar till salu på Bilweb. Tänk på att en bilhandlare behöver en marginal på 15-20 procent för att testa, serva och putsa upp bilen samt för att kunna ansvara för den och lämna garantier. Marginalen skiljer sig mellan bilmodeller, bilens ålder och antal mil. Du kan även värdera bilen på bilpriser.se. Titta på ”privatpriset”. Här är det viktigt att du fyller i rätt utrustning!

Läs även om de olika prisnivåerna här!

Hur påverkar eventuella fel och anmärkningar värdet på min bil?

Det är en bra fråga. Mindre fel och anmärkningar som är lätta att åtgärda påverkar värdet lite och större anmärkningar sänker värdet mycket. Är det exempelvis ett dörruppslag som är enkelt att åtgärda så blir avdraget runt tusenlappen (på en 3-5 år gamal bil). Är det däremot en stor repa på bilen som behöver lackeras om innan handlaren kan sälja den, så kommer handlaren troligtvis att dra av hela kostnaden eller delar av kostnaden vilka kan vara runt 3000kr. Enkel matematik. Man brukar prata om servicebehov, normalt slitage och om reparationskostnader. Den som har bäst koll på vad som är normalt slitage och eventuella reparationskostnader är just bilhandlaren.

Varför är det bättre att sälja till en professionell bilhandlare jämfört med till en privatperson?

Det finns många bra anledningar till att sälja bilen till Bilwebs högstbjudande bilhandlare istället för till privatpersoner. Som du ser nedan blir det en mycket enklare och säkrare affär där du helt enkelt minimerar dina egna risker. Du får dessutom lika mycket betalt.

Det är stor skillnad att sälja till en professionell bilhandlare jämfört med en privatperson.

 • Bilwebs anslutna bilhandlare vet vad din bil är värd. Eftersom våra 750 handlare får möjligheten att köpa din bil kommer du få marknadsmässigt betalt.
 • Säljer du till en privatperson måste du veta vad din bil är värd. D.v.s. vad andra privatpersoner är villiga att betala. Sätter du ett för högt pris är ingen intresserad och sätter du ett för lågt pris får du helt enkelt för lite betalt.
 • Via Bilwebs Trading är säljaren anonym och väljer själv med vilken handlare han vill göra affär med. När du är anonym blir du inte uppringd av oseriösa spekulanter och du utsätter inte dig och din bil för onödig exponering.
 • Bilhandlaren ansvarar för att testa bilen och efter det ansvarar han för eventuella dolda fel som du inte själv upptäckt. Du har alltså inget ansvar eller skyldighet mot handlaren när affären är klar.
 • Snabbt och enkelt. Du lägger in bilen genom Bilweb Trading, låter handlarna skicka prisförslag och intresseanmälningar, väljer en handlare att göra affär med. Klart! Kan det bli enklare?

Varför ska jag sälja min bil via er och inte till en privatperson via t.ex. Blocket?

Det finns flera bra anledningar till att sälja bilen till Bilwebs anslutna bilhandlare istället för på Blocket och då till andra privatpersoner. För det första får du minst lika bra betalt och för det andra får du en mycket enklare och säkrare affär där du minimerar dina egna risker. Det är stor skillnad att sälja till en professionell bilhandlare jämfört med en privatperson:

 • Säljer du till en privatperson måste du veta vad din bil är värd. D.v.s. vad andra privatpersoner är villiga att betala. Sätter du ett för högt pris är ingen intresserad och sätter du ett för lågt pris får du helt enkelt för lite betalt.
 • På Blocket och andra annonssajter kan du inte vara anonym vilket medför risker samtidigt som du ofta blir nerringd av oseriösa handlare och privatpersoner som vill betala väldigt lite för din bil. När du ska göra upp affären innebär det även att du exponerar dig själv och din bil. Den finns flera fallgropar även om de flesta köparna trots allt är schyssta.

Hur mycket kan jag förvänta mig att få när jag säljer min bil via er?

Våra högstbjudande bilhandlare betalar i de allra flesta fall lika mycket som vid privatförsäljning. Du få alltså marknadsmässigt betalt när du säljer din bil till våra 750 anslutna bilhandlare samtidigt som du slipper all osäkerhet och potentiellt krångel som en privatförsäljning kan medföra.

Hur kan ni på Bilweb veta så mycket om de olika prisnivåerna som finns på marknaden?

Vi har lång erfarenhet från biltrading, bilpriser och bilvärderingar. Vi som äger Bilweb grundade även KVD Bilauktioner (kvd.se) och KVD Bilpriser (bilpriser.se). Sveriges största bilauktionsföretag och Sveriges ledande bilvärderingstjänst som de flesta av Sveriges bilhandlare använder idag. Många av oss är dessutom förordnade värderingsmän. Vi både kan bil och är intresserade av bilar!

Vad finns det för tilläggstjänster?

Köpa ny bil? När du säljer bilen via vår tjänst kan du samtidigt lägga in vilken bil du är intresserad av. Det gör att handlare som saluför din framtida bil troligtvis erbjuder dig lite mer för din inbytesbil.

Bilweb Trading Plus. Inom kort kommer vi även kunna erbjuda dig en utökad tradingtjänst där vi tar hand om hela försäljningen mot våra bilhandlare.

Transport / hämtning av din bil. Bilhandlaren hjälper dig med transport om det behövs. Du kan även fråga oss så hjälper vi dig. Vi arbetar med Eurotransport som har lång erfarenhet av att frakta bilar till och från Sveriges bilhandlare.

Måste jag träffa köparen/bilhandlaren för att avsluta min affär?

Bilhandlaren vill ofta utöva sin undersökningsplikt och testa bilen. Han vill också se att det verkligen är du som äger bilen som säljer den. Du måste även skriva på avtal på plats. Har du inte tid kan du dock i många fall skicka ett ombud med fullmakt. Har du inget ombud kan vi hjälpa dig med detta, kontakta oss på: [email protected].

Vad skall jag tänka på när jag lämnar bilen till handlaren?

Se till att bilen är i så gott skick som möjligt, både invändigt och utvändigt. Första intrycket är viktigt. En välvårdad bil är enklare att sälja och du får mer betalt. Se även till att serviceboken och andra viktiga papper är med. T.ex. dokumentation på eventuella reparationer. Har du både sommar och vinterdäck? Glöm inte att ta med extra hjulbultar. Om du ska lämna in bilen hos handlaren innan affären är gjord, se till att du får ett kvitto på detta.

Hur ser bilhandlarens avtal ut med mig?

Alla professionella handlare följer MRF:s (Motorbranschens Riksförbunds) riktlinjer för avtal. De köper bilen i befintligt skick och kan därför inte komma efteråt och klaga på eventuella fel och brister.

Hur får jag betalt och när sker ägarbytet?

Du avtalar själv med bilhandlaren om hur du vill att han ska betala ut dina pengar. Enklast är att han för över pengar direkt till ditt konto innan ägarbytet. Bilhandlaren gör ägarbytet på plats via t.ex. Bilvision eller Bisnodes system som är uppkopplade mot Transportstyrelsen. Allt sker i realtid. Du får dina pengar samtidigt som bilen skrivs över på handlaren. Enkelt och säkert för bägge parter.

Vad finns det för risker?

Det är minimalt med risker när du säljer din bil till våra anslutna bilhandlare. Bilhandlaren ansvarar för att testa bilen och efter det tar han över risken för eventuella dolda fel som du inte själv känt till. Du har alltså inget ansvar eller några skyldigheter mot handlaren när affären är klar. Detta innebär en stor skillnad jämfört med när du säljer till en privatperson.

Hur lång tid brukar det ta att sälja en bil genom Bilweb.se?

Är det en lättsåld bilmodell kan det gå väldigt fort. Är det en udda eller svårsåld bil tar det längre tid. Din bil får maximalt ligga ute hos oss under 14 dagar. Hur lång tid det tar beror på flera faktorer. Populära bilmodeller, nyare bilar (0-7 år) och bilar i bra skick är enklare att sälja. Det pris du är villig att sälja för påverkar självklart hur snabbt du säljer bilen.

Vart skall jag vända mig om jag inte är nöjd?

Det bästa är att du kontaktar oss på Bilweb via e-post. Skriv ner vad du tycker var mindre bra. Har du dessutom ett förslag på hur vi kan bli bättre så blir vi jätteglada. OBS! Det är viktigt du anger den e-postadress som du använde när du registrerade kontot hos oss samt registreringsnummer på den bil du försöker sälja. Kontakta oss på [email protected]

Kan jag lämna min bil till försäljning och få hjälp med försäljningen?

Inte för tillfället! Vi kommer dock att lansera Bilweb Trading Plus inom kort. Det är en all-inclusive-tjänst där vi på Bilweb hämtar bilen, gör beskrivningen och hjälper dig att sälja din bil till våra anslutna bilhandlare. Kontakta oss på [email protected] om intresse finns för denna service.