Subaru BRZ

- 0 fordon
Subaru

Subaru BRZ är Subarus sportkupé som lanserades till årsmodell 2012. Det är en körglad modell med bakhjulsdrift, fin viktfördelning och mycket hård fjädersättning och chassi. Bilen är en utveckling tillsammans med Toyota och närmast identisk är Toyota GT 86. Som vanligt när det kommer till Subaru är det en boxermotor som agerar drivlina, här tillsammans med 6-växlad manuell låda eller automatlåda med lika många steg. Den manuella lådan känns solid och precis och är den mest underhållande att köra av dessa två. Tvålitersmotorn (bensindriven) ger en maxeffekt om 200 hästkrafter jämnt och prestandasiffror om 0-100 km/h på 7,6 sekunder och toppfart om 226 km/h. Förbrukningen är så klart därefter, omkring 0,8 liter vid blandad körning men då gäller varsam körning och tidiga uppväxlingar. Förr i tiden var det inte ovanligt att många traditionella märken lanserade ”folksportbilar” och den trenden är definitivt tillbaka idag där vi ser bland annat VW Scirocco och Mazda MX-5. Dock är priserna inte lika blygsamma som för tre-fyra decennier sedan. För en Subaru BRX, helt ny, med Premium-paket betalar man över 300 000 kronor, och andrahandsvärdet står sig gott både för denna bilmodell och konkurrenterna vilket självklart är ett stort plus i kanten. Köparen som känner sig manad att köra sportbil till vardags bör tänka på de begränsade utrymmena samt stötighet och betydligt lägre komfort än kombi- och SUV-modellerna från samma märken. Medan till exempel Subaru Levorg är är en riktigt bekväm långfärdsbil med solid inredning så är BRZ istället bullrigare och med långt mer sparsmakad inredning. Bilen är dock riktigt underhållande och driftkostnaderna får ses som mycket konkurrenskraftiga i sammanhanget. Till Subaruns fördelar finner vi också en en låg tyngdpunkt tack vare boxermotorns placering; bilens känns ännu mer stabil än de allra flesta konkurrenter och den är dessutom både varvvillig och körglad på sedvanligt Subaru-vis.

×

Sådärja!

Nu har vi skickat din intresseanmälan!

Du kommer strax att få ett mail av oss med länk till objektet/objekten, kontaktuppgifter till säljaren och lite andra bra tips inför köpet.

Vill du se fler liknande objekt så klicka här!

Vänligen,
Bilwebsteamet!

×

Tyvärr bromsar vi lite nu!

Det bara sprutar iväg intresseanmälningar.

Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.

Fördelar med att köpa bilen av Bilweb’s anslutna bilhandlare

Professionella

Anslutna bilhandlare är seriösa och professionella

Testade

Begagnade fordon är testade, varudeklaration, testprotokoll medföljer

Garanti

Konsumentköplagen gäller och utökad garanti erbjuds på flertalet av fordonen

Inga dolda avgifter

Bilen har ingen obetald fordonsskatt, trängselskatt eller felparkeringsavgift

Skuldfri

Bilen är inte pantsatt eller har finansieringsskuld

Subaru modeller