Alfa Romeo MiTo

- 1 fordon
Alfa Romeo

Alfa Romeo Mito var Alfa Romeos allra minsta modell och lades ned 2018. Den minsta under 2018 års modellprogram är Alfa Romeo Giulietta som är i samma storlek som en Volkswagen Golf eller BMW 1-serie. Designen påminner mycket om supersportbilen 8C och är en tvådörrarsbil i samma storleksklass som Opel Corsa vilken den också delar komponenter och plattform med. På sedvanligt italienskt vis är formgivningen mycket personlig med kromade inslag på iögonfallande detaljer så som de runda baklyktorna och dörrhandtagen samt den trekantiga karaktäristiska Alfa Romeo-grillen som hängt med under många decennier. Motorerna är flera till antalet och börjar med 0,9-litersmotor, bensindriven, och med tre cylindrar. Den största bensinmotorn har cylindervolym om 1,4 liter med turbo. Likt de andra modellerna i programmet finns också Alfa Romeo Mito med JTDM-dieselmotorerna och i detta fall med 1,3- alternativt 1,4 liter. Mito är en körglad bil för sin pris- och storleksklass och en god funktion är inställningen av olika körlägen – dynamisk, normal eller allväder. Allvädersfunktionen stryper motorn och mjukar upp fjädringen samt justerar växellådan att tidigare växla upp medan dynamiska läget ger motsatt effekt. Till årsmodell 2014 fick modellen en uppdatering med ny grill och nya tillval av färger på klädseln, bland annat rött skinn vilket förstärker den personliga prägeln bilen redan har i grundutförande. Q-modellen, eller ”Quadrifoglio”, är Alfa Romeos allra mest påkostade modeller och tänkta att konkurrera med bland annat BMW:s M-serie. Även Alfa Romeo Mito finns som Q-modell och har en turboladdad bensinmotor på 170 hästkrafter. Denna modell har även lägre markfrigång, större fälgar och med det allra mesta i utrustningsväg som standard. Olikt vissa andra modeller av Alfa Romeo står sig Mito i andrahandsvärde och har bitvis varit en storsäljande modell även om siffrorna dalade de sista årsmodellerna. Letar du efter en snål småbil med stor personlighet kan Alfa Romeo Mito var ett mycket gott val, titta då efter varianterna med bensinmotorn på 1,4 liter.

Vanliga frågor för Alfa Romeo MiTo

  • Hur mycket kostar en Alfa Romeo MiTo?

    Baserat på 2 fordonsannonser på Bilweb kostar en begagnad Alfa Romeo MiTo i snitt 107 000 kr.

  • Hur många Alfa Romeo MiTo finns det i Sverige?

    Enligt aktuella siffror i Transportstyrelsens vägtrafikregister finns det idag ca. 638 Alfa Romeo MiTo registrerade för bruk i svensk trafik.


×

Sådärja!

Nu har vi skickat din intresseanmälan!

Du kommer strax att få ett mail av oss med länk till objektet/objekten, kontaktuppgifter till säljaren och lite andra bra tips inför köpet.

Vill du se fler liknande objekt så klicka här!

Vänligen,
Bilwebsteamet!

×

Tyvärr bromsar vi lite nu!

Det bara sprutar iväg intresseanmälningar.

Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.

Fördelar med att köpa bilen av Bilweb’s anslutna bilhandlare

Professionella

Anslutna bilhandlare är seriösa och professionella

Testade

Begagnade fordon är testade, varudeklaration, testprotokoll medföljer

Garanti

Konsumentköplagen gäller och utökad garanti erbjuds på flertalet av fordonen

Inga dolda avgifter

Bilen har ingen obetald fordonsskatt, trängselskatt eller felparkeringsavgift

Skuldfri

Bilen är inte pantsatt eller har finansieringsskuld

Alfa Romeo MiTo säljes i

Alfa Romeo modeller