Alfa Romeo 4C

- 2 fordon
Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C är en udda figur på svenska vägar och är en ultralätt sportbil som väger knappt 900 kilo i torrvikt. Det är en unik bil på flera sätt och några direkta konkurrenter är svåra att identifiera även om Porsches instegsmodell Cayman kan vara en. Termen ”supersportbil” kan med lätthet klistras på Alfa Romeo 8C även om många skulle opponera sig; bilen kostar ju trots allt ”bara” strax under 500 000 kronor ny i grundutförande men har alla egenskaper som kännetecknar termen. Den är oerthört snabb, vacker att titta på, italiensk och erbjuder bara sport utan mycket komfort. Bilen kan ställas in i fyra olika lägen – från normal till ”race” som kopplar bort både antispinn och antisladd. Bilen är delvis byggd i kolfiber för att uppnå den låga vikten och flexibilitet i chassi och modellen byggs ihop i Maseratis fabrik i Modena i Italien. Den italienska bilkulturen och skönheten går inte att ta miste på vare sig på utsidan, insidan eller under huven. Motorn är en fyrcylindrig bensindriven maskin med cylindervolym om endast 1,75 liter, mittmonterad för balansen, och ger 4C prestandasiffror om 0-100 km/h på 4,5 sekunder. Toppfarten ligger på över 250 km/h och väghållningen och bromsarna hänger med bankörning, bilen är egentligen så nära en riktig racer som en gatlegal bil kan komma. Dessutom låter bilen riktigt vasst och på högvarv är det svårt att tro att det endast ligger fyra cylindrar under huven. Växellådan är en sexväxlad variant med dubbelkoppling som och kan skötas via paddlar på ratten. Trots superbilsprestanda landar förbrukningen på endast under en liter per mil vid blandad körning även om köpare kanske inte värdesätter förbrukningssiffror vid köp av en Alfa Romeo 8C. Bilmodellen blev närmast överröst med priser vid lanseringen, bland annat för sin design, men också självklart för de utomordentliga köregenskaper den har för sitt pris. Den kanske mest prestigefyllda var ”Världens vackraste bil 2013” vid bilfestivalen i Frankrike.

Alfa Romeo 4C 1.75 TBi DCT UNIK Sv-såld Euro-6 2016
25 aug 20:37

Alfa Romeo 4C 1.75 TBi DCT UNIK Sv-såld Euro-..

Pris

699 900 kr

(6046 kr/mån)
Bilgården GBG AB
Mil:
4 500
År:
2016
Drivmedel:
Se bil
Alfa Romeo 4C Coupe Kolfibermonocoque Se Filmen 2014
14 jul 12:16

Alfa Romeo 4C Coupe Kolfibermonocoque Se Film..

Pris

739 000 kr

(6383 kr/mån)
S.Jönsson Bil AB
Mil:
1 254
År:
2014
Drivmedel:
Se bil
Går du i säljtankar? Gör en kostnadsfri intresseanmälan!
 
  • Tar hand om hela försäljningen
  • Sveriges största bilauktionssajt
  • Din bil säljs till högstbjudande
  • Intresseanmälan är inte bindande
I SAMARBETE MED
I SAMARBETE MED
×

Sådärja!

Nu har vi skickat din intresseanmälan!

Du kommer strax att få ett mail av oss med länk till objektet/objekten, kontaktuppgifter till säljaren och lite andra bra tips inför köpet.

Vill du se fler liknande objekt så klicka här!

Vänligen,
Bilwebsteamet!

×

Tyvärr bromsar vi lite nu!

Det bara sprutar iväg intresseanmälningar.

Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.

Fördelar med att köpa bilen av Bilweb’s anslutna bilhandlare

Professionella

Anslutna bilhandlare är seriösa och professionella

Testade

Begagnade fordon är testade, varudeklaration, testprotokoll medföljer

Garanti

Konsumentköplagen gäller och utökad garanti erbjuds på flertalet av fordonen

Inga dolda avgifter

Bilen har ingen obetald fordonsskatt, trängselskatt eller felparkeringsavgift

Skuldfri

Bilen är inte pantsatt eller har finansieringsskuld

Alfa Romeo 4C säljes i

Alfa Romeo modeller