Citroen C4 Picasso

- 1 fordon
Citroen

Citroën C4 Picasso i nuvarande karossform äntrade marknaden under 2013 och är den andra generationen. I klassen för MPV eller minibussar sticker C4 Picasso ut med en annorlunda design som nästan bara kan komma från det franska bilfabrikatet. Detaljer som sticker ut är den enormt stora framrutan och den mycket djupa instrumentpanelen men det är något som naturligtvis bidrar till den stora kupérymden. C4 Picasso är en bil där allt är konstruerat för hög komfort och en flexibel inredning som kan anpassas till familjens alla behov. Chassi och fjädrar är optimerade för en mjuk färd för alla passagerare. Invändigt kan stolar utrustas med massagefunktioner och utfällbara benstöd och nästintill allt går att sköta elektroniskt från de två stora pekskärmarna vid förarplatsen. I den nedre sjutumsskärmen och dess tillhörande touchknappar för olika huvudmenyer finns klimatanläggning, navigering, ljudsystem, telefon, körhjälp med mera. Ovanför denna finns en tolvtumsskärm som är inställningsbar för varje förare med exempelvis hastighetsmätare, varvräknare, tankmätare, körhjälp, extra stor karta med. Ljudnivån är låg och mycket av det faktumet kan tillskrivas att modellen är ganska högt växlad för att hålla nere motorns varvtal vilket också bidrar till den för storleksklassen relativt modesta bränsleförbrukningen. Som exempel kan nämnas att motoralternativet-HDi 90 har en angiven blandad bränsleförbrukning på 0,38 liter per mil. C4 Picasso är det mindre syskonet till C4 Grand Picasso och mäter in 443 centimeter på längden. På motorsidan kan man välja på tre olika dieselmotorer, e-HDi 90, e-HDi 115 samt BlueHDi 150 och önskas bensindrift finns alternativet VTi 120, där siffrorna i modellbeteckningarna anger hästkraftsantalet. Den största dieselmotorn är standardutrustad med sexväxlad automatisk robotiserad växellåda och bensinmotorn är standardutrustad med en sexväxlad manuell växellåda. Konkurrenterna i klassen är många som till exempel Ford C-Max, Opel Zafira och Renault Scenic. Säkerhetsnivån för Citroën C4 Picasso är hög och har fått högsta betyg, fem stjärnor, i EuroNCAP:s krocktest.

Citroen C4 Picasso Citroën 1.6 BlueHDi EGS Euro 6 2016
11 jul 19:30

Citroen C4 Picasso Citroën 1.6 BlueHDi EGS Eu..

Pris

134 900 kr

(1095 kr/mån)
Väla Bilförsäljning AB
Mil:
14 500
År:
2016
Drivmedel:
Se bil

Vanliga frågor för Citroen C4 Picasso

  • Hur mycket kostar en Citroen C4 Picasso?

    Baserat på 5 fordonsannonser på Bilweb kostar en begagnad Citroen C4 Picasso i snitt 131 000 kr.

  • Hur många Citroen C4 Picasso finns det i Sverige?

    Enligt aktuella siffror i Transportstyrelsens vägtrafikregister finns det idag ca. 65 000 Citroen C4 Picasso registrerade för bruk i svensk trafik.


×

Sådärja!

Nu har vi skickat din intresseanmälan!

Du kommer strax att få ett mail av oss med länk till objektet/objekten, kontaktuppgifter till säljaren och lite andra bra tips inför köpet.

Vill du se fler liknande objekt så klicka här!

Vänligen,
Bilwebsteamet!

×

Tyvärr bromsar vi lite nu!

Det bara sprutar iväg intresseanmälningar.

Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.

Fördelar med att köpa bilen av Bilweb’s anslutna bilhandlare

Professionella

Anslutna bilhandlare är seriösa och professionella

Testade

Begagnade fordon är testade, varudeklaration, testprotokoll medföljer

Garanti

Konsumentköplagen gäller och utökad garanti erbjuds på flertalet av fordonen

Inga dolda avgifter

Bilen har ingen obetald fordonsskatt, trängselskatt eller felparkeringsavgift

Skuldfri

Bilen är inte pantsatt eller har finansieringsskuld

Citroen C4 Picasso säljes i

Genomsnittsbetyg för Citroen C4 Picasso
1 Omdöme

Citroen C4 Picasso Shine 2014
Av: Göran Gusthalin 2020-09-12
Citroen C4 Picasso Shine 2014
Toppenbil

Mycket bekväm och trevlig bil. Lätt att komma in och ut . Bekväma säten. Bra sikt. Bra kraft i den lilla dieseln (1,6 l) med turbo. Tyst. Den bästa bil vi haft ETG växellådan med s k dubbelkoppling gillas inte av alla och kan kräva tillvänjning. EAT-lådan från japanska Aisin med momentomvandlare rekommenderas om man vill köra automat


Citroen modeller