Mars 03. 2016, Mathias Björkman

Konsumenten värdesätter testade bilar med varudeklaration och garanti

Begagnatmarknaden ökade med 5,2 procent och bilhandeln fortsätter att ta andelar. Hela 69 procent av bilarna (upp till 10 år gamla) såldes av bilhandeln under februari.

Begagnatmarknaden ökade med 5,2 procent och bilhandeln fortsätter att ta andelar.

Hela 69 procent av bilarna (upp till 10 år gamla) såldes av bilhandeln under februari. Det tyder på att konsumenten värdesätter bilar som är testade, har varudeklaration och som framförallt har schysta garantier. Det ser vi även på Bilweb.se, marknadsplatsen för bilhandlare, där trafiken och antalet intresseanmälningar fortsätter att öka kraftigt. Nu med över 400 000 besökare, varje månad, som är på jakt efter ny bil från seriösa bilhandlare.

Den verkliga nybilsförsäljningen är upp 6.4 procent

Den verkliga försäljningen av nya personbilar ökade med 6.4 procent jämfört med februari förra året. Volvo och VW toppar som vanligt listan med antal sålda bilar. KIA i toppen med 451 fler sålda bilar och VW i botten med 401 färre sålda bilar (tappar 3 procent i marknadsandelar under månaden). Läs mer i rapporten från vroom här!

Var fjärde bil säljs idag med privatleasing

Privatleasingen av personbilar under februari är upp 127 procent jämfört med februari 2015. Drygt var fjärde bil säljs alltså med privatleasing idag. En helt klart intressant utveckling av framtidens bilägande. Vem står framöver för "onormalt slitage" när bilarna dessutom är självkörande? Kommer det verkligen finnas något som heter "övermil" när bilarna används för taxiverksamhet, samtidigt som du gör dina timmar på kontoret?