Chrysler Voyager

- 1 fordon

Chrysler Voyager var en pionjär när den lanserades under sent 1980-tal. En familjebil med fullgod plats för sju passagerare. Sedan år 2016 är modellen nedlagd på den europeiska och amerikanska marknaden men har fått förlängd livslängd på den kinesiska marknaden där den fortfarande säljs. Minibussens död på marknaden förklaras till största del av framgångarna för karosstyperna crossover och SUV där du i de flesta fall kan fälla ut en extra sätesrad och ändå ha plats för det nödvändigaste innanför skuffluckan. Det var inte förrän i mitten av 1990-talet när generation nummer tre av Chrysler Voyager lanserades som den blev populär på den svenska marknaden. Det rör sig om en stor bil på cirka fem meter men som tack vare de stora rutorna aldrig känns särskilt klumpig inne i stan. En nackdel var dock bränsleförbrukningen, de flesta modeller sålda på svenska marknaden har en V6-motor på 3,3 liter tillsammans med en idag omodern 4-växlad automatlåda. Den fjärde generationens Chrysler Voyager kom till årsmodell 2001 och även om den inte blev lika vanlig i Sverige så var det fortfarande en uppskattad bilmodell hos de större barnfamiljerna, yttermåtten hade växt något från den tidigare modellen men det hade också innermåtten som var generöst tilltagna och med lite extrautrustning blev Voyager en förträfflig landsvägsbil. Som tillval kunde en DVD-spelare med teve väljas till för baksätespassagerarna och en tydlig navigator för föraren. Pedaler kunde beställas som el-justerbara och hela bilen som sådan kändes betydligt modernare och bekvämare än sin föregångare. Problemet för modellen stavades fortfarande drivlinan i form av en inte särskilt bränsleeffektiv V6-motor. Även en fyrcylindrig motor fanns som tillval men den vanligaste var dock moderniserade versioner av den större motorn. Under de senare modellåren hade populariteten i Sverige helt avtagit och den femte generationen som lanserades till årsmodell 2008 såldes aldrig i någon större utsträckning även om den faktiskt fanns med mindre dieselmotor.

×

Sådärja!

Nu har vi skickat din intresseanmälan!

Du kommer strax att få ett mail av oss med länk till objektet/objekten, kontaktuppgifter till säljaren och lite andra bra tips inför köpet.

Vill du se fler liknande objekt så klicka här!

Vänligen,
Bilwebsteamet!

×

Tyvärr bromsar vi lite nu!

Det bara sprutar iväg intresseanmälningar.

Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.

Fördelar med att köpa bilen av Bilweb’s anslutna bilhandlare

Professionella

Anslutna bilhandlare är seriösa och professionella

Testade

Begagnade fordon är testade, varudeklaration, testprotokoll medföljer

Garanti

Konsumentköplagen gäller och utökad garanti erbjuds på flertalet av fordonen

Inga dolda avgifter

Bilen har ingen obetald fordonsskatt, trängselskatt eller felparkeringsavgift

Skuldfri

Bilen är inte pantsatt eller har finansieringsskuld

Chrysler Voyager säljes i

Chrysler modeller