December 08. 2015, Mathias Björkman

Bilweb och Motorbranschens Riksförbund (MRF) i samarbete kring marknadsplats med bilhandlarna i fokus

MRF och Bilweb ingick i veckan ett samarbete om innovativt tänkande för att MRFs återförsäljare ska ligga steget före på webben.

MRF och Bilweb ingick i veckan ett samarbete om innovativt tänkande för att MRFs återförsäljare ska ligga steget före på webben. I vår nysatsning på Bilweb har vi fokus på att bygga en sajt av bilhandeln för konsumenten. Vår uppgift är att driva fler leads och affärer till våra anslutna bilhandlare. Det ska vi göra genom att erbjuda innovativa och riktigt bra tjänster och lösningar för både köpare och säljare. Samarbetet med MRF borgar för ett tryggt och säkert köp för konsumenterna samtidigt som MRF kan hjälpa oss att tillvarata bilhandelns intressen, säger Mathias Björkman VD och ägare av Bilweb.se. Vi vill ge våra medlemsföretag bra förutsättningarna för webbannonsering och främjar innovativt tänkande för att MRF:s återförsäljare ska ligga steget före på webben. Genom samarbetet kan vi erbjuda våra medlemmar både kostnadseffektiv annonsering och nya produkter och tjänster som kommer öka deras försäljning. Bilweb gör en nysatsning med fokus på bilhandeln och med människor från bilbranschen. Det är något vi både gillar och stödjer, säger Johan Holmqvist, Bilhandelsansvarig på MRF.

Vad innebär detta för MRF-anslutna bilhandlare?

- Detta är ett långsiktigt samarbete som kommer gynna bilhandeln, både kortsiktigt och långsiktigt. - MRF:s medlemsföretag som annonserar på Bilweb kommer att märkas med en MRF‐logo samt en text som informerar om fördelarna med att köpa bil hos en MRF ansluten återförsäljare. - Inom kort kommer också möjligheten att publicera MRF:s varudeklaration i direkt anslutning till webbannonsering att finnas. Detta förutsätter att man använder sig av och gör VDN i MRF Begtest. - Som medlem i MRF kommmer du även få ett kraftigt reducerat prova-på-erbjudande som gäller fram till den sista juni 2016. Efter det kommer alla MRF-anslutna företag bra rabatter på ordinarie priser på Bilweb. - MRF erbjuder även alla Bilweb:s kunder att ansluta sig till MRF Begtest till 50% rabatt på ordinarie pris under tre månader. Erbjudandet gäller från och med 2015‐12‐01 och är öppet under sex månader. (Gäller ej befintliga MRF Begtestkunder per 2015‐11‐30).

Om Bilweb.se

Bilweb är Sveriges äldsta bilsajt med över 400 000 besök varje månad. Här hittar du intressante bilarna från seriösa bilhandlare. Bilweb växer så det knakar och har idag 700 anslutna bilhandlare med 53 000 bilar, som säljs med de garantier och den trygghet som seriösa bilhandlare erbjuder. De flesta av handlarna är dessutom anslutna till Motorbranschens Riksförbund (MRF), vilket borgar för extra trygghet i bilköpet.

Om Motorbranschens Riksförbund (MRF)

Motorbranschens Riksförbund, MRF, är branschorganisationen för den seriösa bilhandeln och bilverkstäderna i Sverige och ställer höga krav på sina medlemmar. Som kund ska du uppleva MRF-märket som en symbol för en trygg bilaffär och en garant för ett kvalitetsmässigt utfört arbete på verkstaden. MRF har ca 1 200 medlemmar på ca 1 700 platser runt om i hela Sverige - alla har förbundit sig att följa de krav och riktlinjer som MRF ställt upp.

För mer information, kontakta:

Mathias Björkman, VD på Bilweb AB, E-post: [email protected], tfn: +46 (0) 709 96 64 76 Johan Holmqvist, Bilhandelsansvarig på MRF, E-post: [email protected], tfn: 08-701 63 22 Susanne Byresjö, MRFs Förlag och MRF Begtest, [email protected], tfn: 08‐701 63 18