September 29. 2016, Mathias Björkman

Paris Motor Show den 1-16 oktober 2016 - ett viktigt event i motorkalendern

I C-segmentet som nu domineras av Volkswagen Golf kommer uppdateringar av Hyundai I30 och Honda Civic. Tidigare lanseringar av nya Opel Astra och Peugeot 308 har visat att det går att slå igenom i segmentet med innovativ design.

Paris Motor Show går av stapeln vartannat år. I år öppnas portarna på lördag den 1 oktober. Mässan håller öppet fram till söndagen den 16 oktober. Paris Motor Show är världens största mässa med över 1 miljon besökare varje år.

Nyttiga länkar:

Mässans hemsida Officiell hemsida för Paris Motor Show 2016 Program 1-16 oktober Videos från showen (uppdateras löpande) Bilder från mässan (uppdateras löpande) Vill du gå på ett virtuellt besök?

Intressanta nyheter:

Citybilar och småbilar - A, B och C-segmenten

Suzuki väcker liv modellnamnet Ignis med ny design för att ta marknadsandelar i A-segmentet. Vi kommer se en stagnering i A-segmentet de närmsta åren, en spegling av vad som skett I B-segmentet de senaste åren enligt JATOs analyser. Nyheterna I B-segmentet är tredje generationen av Citroen C3 och fjärde generationen av Kia Rio som har tuffa konkurrenter i form av Volkswagen Polo och Toyota Yaris. I C-segmentet som domineras av Volkswagen Golf kommer uppdateringar av Hyundai I30 och Honda Civic. Tidigare lanseringar av nya Opel Astra och Peugeot 308 har visat att det går att slå igenom i segmentet med innovativ design.

Mellanstora bilar – D-segmentet

Efter tidigare lanseringar av nya Audi A4, Alfa Romeo Giulia och Jaguar XE presenteras nu andra generationen av Audi A5, en konkurrent till BMW 4-serie.

SUVAR – Segmenten C-SUV och D-SUV

Kompaktsuvar är det segment som växer snabbast i Europa. En viktig lansering är Peugeot 3008 som tidigare positionerades som en MPV. Nu positioneras 3008:an om för att konkurrera med Nissan Qashqai och den nyligen lanserade Renault Kadjar i C-SUV segmentet. Det är fler SUV:ar som presenteras i Paris. I D-SUV segmentet presenteras nya modeller som Skoda Kodiaq, Peugeot 5008 och Renault Koleos.

Superbilar

Ferrari presenterar Ferrari LaFerrari Spider och Mercedes utökar sitt erbjudande med nya AMG GT Roadster som blir en seriös konkurrent till Porsche 911 Cabriolet. Att se nyheterna i detta segment är värt hela resan om man funderar på att ta en tur.

Elbilar och hybrider

Marknaden med elbilar och hybrider växer snabbt och nya modeller presenteras frekvent. I Paris presenteras Ampera-e som är General Motors nya EV-modell. Till skillnad från nuvarande Ampera så har denna en MPV-design och liknar BMW i3. GM lovar att den har längre räckvidd jämfört med de flesta EV-modeller och dessutom till ett överkomligt pris. Det kvarstår att se!